Football Manager 2015

Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

Eljött a várva várt dátum, megjelent a Football Manager 2015! Lássuk milyen lett. Az biztos, hogy nem maradunk izgalmak nélkül, és a fejlesztőbrigád megint kitett magáért újítások terén.

Kezelőfelület:


A legszembetűnőbb változás új karrier indítása után itt található. A kezelősáv fentről átkerült a bal oldalra, és több helyen átszabták. Az elején furcsa lehet, és elsőre sok mindent nehéz megtalálni, de az én véleményem szerint ha megszokja az ember, sokkal praktikusabb ez az elrendezés. Felül maradt viszont a kereső, ami sokkal jobban, és ráadásul gyorsabban is működik mint az előző részben. A kereső alatt pedig az éppen használt oldaltól függően különböző legördülő menük maradtak. 

Ami sokaknak a legnagyobb fejtörést okozhatta elsőre, az talán az volt, hogy hol lehet átigazolásokat kezdeményezni, keresni az alkalmas játékosok között... Ez (számomra meglepő módon) a SCOUTING fül alatt érhető el, nem pedig a TRANSFERS alatt, ahogy várná az ember. Ez például rossz ötlet volt, és sokak számára zavaró lehet.

Menedzser stílus és kommunikáció:


Új játék indításánál a másik újdonság az, hogy be kell állítani, hogy milyen edzői képesítésekkel, és focista múlttal rendelkezünk, és azt, hogy milyen beállítottságú menedzserek szeretnénk lenni. Ez kihatással lesz a játék nehézségére, az edzésekre, és a játékosokkal való kommunikációra is.

Minél magasabbak a mentális értékeink, annál könnyebben érhetjük el, hogy a játékosok tiszteljenek, tudjuk őket motiválni, és betartsák a taktikai utasításokat, ne pedig azt csinálják amit gondolnak. Ha viszont az edzői tudásunkat helyezzük előtérbe, az nagy segítség lehet az edzésekben, főleg alacsonyabb ligás csapatoknál, ahová nagyon nehéz megfelelő edzőket szerezni.

A kommunikáció szerepe itt tovább nőtt, bővültek a válaszlehetőségek, így még kevésbé válik sablonossá, a játékosok, újságírók, vezetőség, stb. pedig még változatosabban reagálhatna az adott választól függően. Ezenkívül új funkciók is feltűntek: megkérhetjük a csapatkapitányt, hogy segítsen megoldani egy helyzetet, az elégedetlenkedő játékosokkal egyszerre is beszélhetünk és még néhány apróság.


 Taktikák és mérkőzések:


És végül elérkeztünk a játék lelkéhez. A taktikai rész nem változott meg gyökeresen, inkább csak ráncfelvarráson, és a kezelőfelület finomításán esett át. Bekerült 4 új játékos szerepkör, de lényegében nem sokat változott. Újdonság viszont, hogy mostmár mérkőzés közben is leszidhatjuk, megdicsérhetjük, motiválhatjuk, stb. stb., a csapatot, úgy ahogy azt meccsek előtt, után vagy éppen a félidőben tettük eddig.

Maga a meccsmotor érzésem szerint megint nem sikerült tökéletesre elsőre, az előző részben összerakott taktikák nem működnek ugyanolyan jól, de ezt már megszokhattuk. Ez az a rész, ami az érkező javítások során a legtöbb finomítást kapja.

A 3D-s nézet grafikája feltűnően fejlődött a 14-es részhez képest, de még mindig elég gyenge. Ez viszont ugye már ízlés kérdése, nem a grafika a legfontosabb ennél a játékstílusnál.A játék rendszerkövetelménye nem változott, érezhető különbség nincs a játék sebességében (töltés, mentés, meccs, stb.)

Remélem ez a rövid kis teszt elég ahhoz hogy meghozza a kedvét annak aki eddig még csak gondolkodott rajta! 

  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

  pepsifoci.hu    

Adatlap

Football Manager 2015

megjelenés:

2014. november 07.

fejlesztő:

Sports Interactive

kiadó:

Sega

Web Fórum Teszt
Magyarítás Galéria
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés

Bővülő kommunikációs képességek, végre a menedzserünk tudása is kihatással van a játékra, letisztult kezelőfelület, barátságos gépigény, Steam-integráció, Linux és Mac támogatás.
Néhol nehéz megszokni az újításokat, a javulás ellenére még mindig csúnya grafika.
70
90
80
0
95

Ajánlott konfiguráció:

CPU: 2 vagy több magos, RAM: 2GB vagy több, GPU: Kb. bármi , HDD: 3 GB

Közösségi média

A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Szavazás

Ha indítanánk offline bajnokságot, akkor elindulnál rajta?
   

Friss hírek