Football Manager Live

  • Tesztplatform:  PC
  • Írta:  Threpwood
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
A játékos társadalom 95 %-a fel nem foghatja, hogy a Football Manager mitől okoz legalább akkora addikciót a maradék 5%-nak, mint mondjuk a WoW. Sebaj, minden esetre kedvenc menedzser programunk átkandikált az MMO-k világába…
Már egy hónapja „tesztelem” és még a cikk írása közben is fut a háttérben a program, melyet elég végletesen szoktak általában megítélni. Vagy nagyon szereted és gyászolod a napokat, amiket elvett az életedből, vagy pedig el sem olvasod ezen sorokat, hiszen nem is érted mi a jó ebben, rosszabb esetben a focit is utálod. A játék ez esetben nem nektek készült, ha mégis eljutottatok volna idáig: sipirc innen, ott a Resident Evil teszt.

Élő világ managerpalántáknak  

Aki maradt, azokkal viszont közlöm; ha sok pénzed van és kevés szabadidőd, az FM 2009-et meg így is rongyosra játszod, akkor jól gondold meg mire vállalkozol, a cikk továbbolvasása tragikus következményekhez vezethet. Az SI Games úgy gondolta, hogy az MMO játékok térhódításának korában nekik is megérné – mégha egy alapvetően szűkebb rétegnek is – komolyabbra venni a témát és megteremteni az élő virtuális futballvilágaikat, szép vaskos havidíjjal (kb. 2600 ft/hó). A gombfoci és a gigantikus adatbázis maradt, a játékmenet viszont új értelmet kapott: elvesztek dolgok a megszokott lehetőségekből, az idő is másképpen értelmezendő és minden sokkal összetettebb lett.

Megveszed a dobozos játékot, benne 4 hónapos játéklehetőséggel, majd irány az FM Live weboldala, ahol elkezdődhet a regisztrálás. Érvényes kód birtokában létrehozhatod magadat és csapatodat, majd elhelyezheted egy 1000 férőhelyes játékvilágban. Ezt csak egyszer teheted meg, és utána a csapatod összefonódik a szerverrel mindörökre. Persze folyamatosan indulnak új szerverek, új játékvilágok amiknek egymáshoz semmi közük és a régebbiekbe is be lehet csatlakozni amíg meg nem telik. Első indítás után ünnepélyesen testre szabhatod a csapatod (mezek, logókép, stadion stb.), majd kapsz egy 16 fős keretet, akik között akadnak direkt a nemzetiségednek megfelelő játékosok, így lehetett az én csapatom botlábú csodacsatára Koplárovics Béla személyesen.

Drága, de finom

Valódi és nem létező focisták egyvelege adja a futballvilágot, Ronaldinhoból is csak egy van, viszont hosszú ideg munka nélkül tengeti napjait, mert nincs csapat, aki meg tudná fizetni. A valódi futballklubbok itt nem léteznek, minden együttes mögött hús vér manager ül, akiknek tápolniuk kell magukat a sikerhez. Rengeteg képesség van, de kezdetben még a taktikát sem lehet beállítani, csak ha megtanultad a megfelelő skillt. Tanulni pedig egyszerű; kiválasztod, hogy melyiket akarod, és vársz – vannak amik órákba, napokba, hetekbe, sőt, még hónapokba is telhetnek.

Elképesztően összetett és profin leprogramozott játék, aminek minden egyes szeletére nagyon oda kell figyelni, legyen az a taktika,a pénzügyek, a tehetségkutatás, az okos igazolások, vagy éppenséggel a stadion bővítése. Minden ilyen részhez több skill tartozik, amiket el kell sajátítanunk, hogy például olcsón tudjuk igényes lelátókkal bővíteni a stadion, hogy több rajongó, több pénzt hagyjon itt, amiből meg rendezhetjük az adóságot, amit meg mondjuk Robben leigazolása miatt szedtünk össze.

Még oldalakon át tudnék mesélni a játékmenetről és egyebekről, hiszen piszok összetett, más elemeiben viszont kevesebb lehetőséget tartalmaz, mint sima FM, viszont egy biztos: hogyha azt szereted, ezt is fogod…
  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

  pepsifoci.hu    
  Hozzászólások  

donspeer

2009-07-02 15:50:09 [#4]

értékelés: 100/100

adenin2

2009-05-07 16:09:08 [#3]

Én már régóta játszok ezzel a játékkal(sajna az fm09 nem megy a gépemen) Jó, mert sok új játékos fedezhető fel. Egy jó fiatal játékosért akár 5-szörös árat is megkaphatod. 1. ami nem tettszik, hogy a fiatalokat csak 1 évre lehet leigazolni(a játékban 1 év az 1 hónap) A 20 év fölöttieket meg 2 évre, ami már jobb. Ami még nem rossz, ha összeállítasz egy jó csapatot nem kell állandóan a gép előtt ülni(szimulációval mennek a meccsek). Pesze nagy gond még az időeltolódás miatt nehéz megbeszélni néhány emberrel mikor tudtok játszani. Viszont párszor nézek amikor egy egy játékost kitesznek eladási listába mondjuk 32 éves ér 500k-t és kérnek érte 1 vagy 1,5M-t Ki az aki ilyen drágán megvesz egy kiöregedett játékost. A másik, ha jó játékosod van akkor gyorsan elviszik. Pl fiatalon cserével kaptam egy közepes fiatal kapust aztán két év után kineveltem belőle egy elég jó játékost(Sok olyan meccse volt, ahol mindent kivédett és ő lett a meccs ember és egy idő után elég sok pénzt ért) és elvitték. Sajnos szerződéshosszabbításnál azé a játékos, aki a legtöbb fizetést ajánlja, itt nincs olyan hogy szereti a klubbot ezért ott marad(sajnos). Ebből következik igazolni is nehéz jó játékost. Most van pluszba 1,2M és akár -1M-ig költhetnék, de csak akkor érne meg igazolni, ha elég jó játékost vennék(és nem 20 év alatti), de jó játékosokat nem csak én akarok igazolni és van olyan játékos ami kb 100K keres és azt kifizetni nem kevés hetente. Egyszer előnynek is egyszer hátránynak is mondanám, hogy bárki bármilyen játékost leigazolhat, de egyszer kell ehhez egy kis pénz, meg egy kis szerencse, hogy te ajánld érte a legtöbb heti fizetést. Van persze a sima transzfer ott minden úgy megy mint az fm-ben

értékelés: 100/100

biff

2009-04-06 18:08:30 [#2]

Hát ez nagyon tetszik. A Hírek alapján. Remélem tényleg annyira MMO lesz, mint a WOW, szóval remélem, lesznek ingyenes, tört szerverek is :D ( sajnálom SI, de nincs havi 2600am most rá, Másra gyűjtök =] )
De azért remek ötletnek tartom, és nagyon jó lenne így játszani szerintem :)

értékelés: 93/100

kasmat

2009-04-06 17:12:30 [#1]

Kösz, hogy felkerült ilyen is, de ez nam az én cikkem. :D
Ha esetleg kell vkinek az is akkor szóljon. :)

értékelés: 100/100

Adatlap

Football Manager Live

megjelenés:

2008. október 27.

fejlesztő:

Sports Interactive

kiadó:

Edios

Web
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés

+ Jól átgondolt online rendszer
+ Nincs lag
+ Manager-fejlesztés

- Kevesebb funkció az "offline" sorozathoz képest
- Nincsenek válogatottak

0
70
80
0
90

Közösségi média

A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Szavazás

Ha indítanánk offline bajnokságot, akkor elindulnál rajta?
   

Friss hírek