Real Madrid Dream Team a Football Managerhez

Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
Szabályos időközönként a népszerű focimagazinok publikálják a szezon legjobb kezdő tizenegyét, minden idők legjobb tizenegyét vagy éppen egy csapat legjobb kezdő tizenegyét. Jó érzés úgy összerakni egy csapatot, hogy nem kell a pénzügyi vonzatával törődni, de ezen csapat összeállítások általában eredendően téves szempontok szerint épülnek fel. Sok esetben például hiányoznak a védekező játékosok vagy épp mindenki a legendákat megillető 10-es mezzel zsúfolja teli a csapatát.
Mi is összeállítottuk a saját fmhungary Football Manager reálos álomcsapatunkat, de anélkül hogy elrugaszkodtunk volna valóságtól. A lista igyekszik valósághű lenni, de ugyanakkor előtérbe helyeztük, hogy ütőképes legyen a felállás. Olyan kiegyensúlyozott csapatösszeállítást szerettünk volna, amely a komoly meccseken se vérzik el. Megpróbáltuk kerülni a csini-vili celeb sztáros tizenegyeket. Természetesen minden beválasztott játékos a csúcsformájában került a csapatba.

A 90’s évek csapata

Kezdő XI: Casillas; Panucci, Hierro, Ramos, Marcelo; Redondo, Modric, Di María; Zidane; Cristiano Ronaldo, Ronaldo Nazário.

Edző: Carlo Ancelotti

Cserék: Illgner, Roberto Carlos, Pepe, Alonso, Seedorf, Figo, Raúl.

Link:http://sharemytactics.com/45136/

A korunkból következően a 1990-es évek reálosait részesítettük előnyben, e csapatban anélkül, hogy összezavartuk volna a felállást a nagyon régmúlt idők Real Madrid szupersztárjaival, mint Di Stéfano, Puskás, Gento, Amancio, Schuster, Juanito vagy Butragueño. Raúl, gyermekkorunk egyik kedvence volt az első név, akit mindenképp a csapatba szerettünk volna rakni, de sajnos csak a kispadra fért.  Szerintünk Raúl, akit a Pepsi 2002-es világbajnokság szumós reklámban is szerepet kapott, nem tudná felvenni a versenyt a jelenkor klasszisaival, mint Ronaldo Nazário vagy Cristiano Ronaldo, akik brutális erejükkel egymaguk képesek áttörni a védelmet.

A csapat 4-3-1-2 felállásra épül Zidane-t játszatva a legjobb pozícióján és köré építve a csapatot. A felállás sokban hasonlít Ancelotti múlt évi 4-3-3 -as felállására annyi különbséggel hogy Fernando Redondo szerepel Alonso helyén. Panucci erős védekező értékei kompenzálni tudják a szárnyán keletkezett űrt a csatársorban. Marcelo -t előre lehet küldeni támadások esetén miközben Angel Di María tartani tudja a frontot ellentámadások esetén amíg Marcelo vissza nem ér a helyére. Ramost és Hierrot raktuk a tizenhatos elé. Ezáltal a nemrégiben sportszer shopot nyitott Iker Casillas könnyen semlegesíteni tudja a magasan beívelt labdákat miközben világhíres reflexei segítik az alacsony labdákkal szemben.

Ronaldók csapataKezdő XI: Casillas; Salgado, Hierro, Ramos, Carlos; Alonso, Modric, Ozil; Di Maria; Cristiano Ronaldo, Ronaldo Nazário.

Edző: José Mourinho

Csere: Illgner, Marcelo, Pepe, Redondo, Zidane, Figo, Raúl.

Link:  http://sharemytactics.com/46230/

A 90-es évek Madridja sokak kedvence, de a legjobb felállásokat egyértelműen a 2000-es években produkálta a csapat. Azokat válogattuk be az FM 2015 csapatba többségében, mint az előzőekben admin kollégáim (a régi motorosok, mint Alfredo Di Stefano, Puskás Öcsi és Paco Gento berakásának nincs sok értelme). A mi felállásom azonban 4-2-3-1 -es, amit normális esetben kerül egy edző, de viszont könnyen át lehet variálni 4-3-3 vagy egy 4-2-4 -es felállásra. A csapatot José Mourinho vezetésére bíztuk ugyanis a pragmatikus hozzáállásával betudná szabályozni az egyéniségükkel kitűnő szupersztárok csapatszellemét, hozzátennénk, sokáig gondolkodtunk Carlo Ancelotti edzőn is. Cristiano Ronaldo egyértelműen az alapembere a csapatnak, bár páran vitatják, ugyanis szerintük képességei alulértékeltek a játékban vagy hogy Messi hozzá képest túl erős. Szerencsére azonban a futballpályán kivüli tudása a póker terén is jól jön, ahogy megjegyezte „Habár foci az én világom, póker mindig is az én játékom volt.” - jelentette ki a PokerStars SportStars Team csapatához való sajtótájékoztatón.

Kezdésnek az lehet szembetűnő, hogy nincs Zidane a kezdő tizenegyben! Zidane egyértelműen a világ egyik legjobb játékosa, de jobban megfér Mesut Ozil következetes és önzetlen játéka csapatban. Ozil kiválóan ki tudja szolgálni a körülötte az egyéniségükkel kitűnő játékosokat. Zidane viszont “túl nagy” játékos és csak megbontaná a csapat egységét. Ronaldo beválogatásához nem fér kétség, önmagában is veszélyes, agilis és szupergyors. A brazil Ronaldo Nazário beválogatásán sokat gondolkodtunk ennél a felállásnál, de C. Ronaldoval jól kiegészítik egymást a csatársorban. Ozil kiszolgálja a brutálisan gólerős két Ronaldót míg Di María a nagy teherbírásával hatékonyan tud segíteni a védekezésben miközben támadásoknál keresztlabdákkal tudja helyzetbe hozni Ronaldót és Nazário-t. Luis Figo, aki nemrégiben a FIFA elnöki posztért is indult, szintén jó választás lehet a szárnyra, de véleményünk szerint úgy ahogy Zidane is, megbontaná a csapategységet.
Sokaknak meglepetés lehet, hogy nem került be Redondo, de szilárd meggyőződésünk hogy Xabi Alonso volt a világ egyik legjobb támadó és védekező középpályása egy személyben 2-3 szezonon keresztül. Alonso képes csírájában elfojtani minden támadást szervező és nyugtató készségével ugyanakkor gyorsasága jól jön ellentámadásoknál, felfutásoknál. Luka Modric szintén első osztályú támadó és egyben védekező középpályás és sokoldalúsága jól jön a középpályán. A védelem kiválasztása viszonylag egyszerű volt, Salgado enyhén pszichopata csúszik-mászik beállítottsága jól kiegészül Carlos gyengébb fizikumával. A visszavonult Salgado amúgy manapság a szörfben találta meg élete szerelmét. Ramos mellé Hierrot raktam. Hierro nyugtató hatása és szervezőképessége mellett, előreíveléseivel egy pillanat alatt partiba tudja hozni a támadósort is. Iker Casillast beválogatását nem kell részletezni, a kapusedzőnek nem sok dolga van felkészítésében, kihagyhatatlan.

Az ultra támadó csapatKezdő XI: Casillas; Salgado, Hierro, Ramos, Roberto Carlos; Redondo, Zidane, Cristiano Ronaldo; Figo; Raúl, Ronaldo Nazário.

Edző: José Mourinho

Cserék: Diego López, Marcelo, Pepe, Modric, Seedorf, Guti, Van Nistelrooy.

Link: http://sharemytactics.com/45319/

Mi lenne, ha szinte teljesen kiiktatnánk a középpályát és csak öt védővel játszanánk offenzív focit? Nagy eséllyel nem lenne túl sikeres egy online FM bajnokságon, de ha Isco, James és Di María-t be lehet rakni középső középpályásnak, akkor miért ne tehetnénk meg Zidane-nal is? Salgado kerül a jobb szélső pozícióba habár nem egy nagy szám védekezésben.

A négy támadó játékos egyértelmű, bár vacilláltunk van Nistelrooy berakásán a kezdő tizenegybe Nazário helyett.

Mindenestre ezt a csapatot öröm lesz nézni ahogy támadnak, már ha egyáltalán sikerül Zidane-nak és Redondonak átjátszani a labdát a középpályán. Ramos és Hierro gyorsan felzárkózhat támadások esetén, míg Roberto Carlos és Salgado folyamatosan szemmel tudná követni az ellenfél felfejlődését. Még így akár a védelem is működhet.


  Kapcsolódó fórumok    
  Kapcsolódó galériák    
  Kapcsolódó hírek    
  Kapcsolódó játéktesztek    
  « vissza a főoldalra  
  pepsifoci.hu    

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

Adatlap

Football Manager 2015

megjelenés:

2014. november 07.

fejlesztő:

Sports Interactive

kiadó:

Sega

Web Fórum Teszt
Magyarítás Galéria
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok

Közösségi média

A hónap legnépszerűbb hírei

Szavazás

Ha indítanánk offline bajnokságot, akkor elindulnál rajta?