Magyar fejlesztésű manager játék: Global Soccer Manager

Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
"Sziasztok!
Talán néhányan hallottatok már a Global Soccer Manager c. focimanager játékról, melyről volt már korábban cikk itt az oldalon.
Ezzel az írással szeretnék egy kis helyzetjelentést nyújtani a projekt felől.Azonban mielőtt rátérnék a lényegre, röviden összefoglalnám mit érdemes tudni magáról a játékról, valamint rólam.


Hogy őszinte legyek, jó pár évvel ezelőtt felhagytam az aktív (játék)managerkedéssel, mivel számomra élvezhetetlenül bonyolulttá vált már a játék a kb.20 éves fejlesztés alatt. Azonban 97-ben (amikor megismertem a CM2-t) teljesen belebolondultam a műfajba. Sok éven keresztül órák százait (talán ezreit) pakoltam bele az aktuális részekbe, de volt, hogy 10 év elteltével is inkább a jó öreg CM2-t vettem elő.

Nekem az jelentette a tökéletes manager-élményt, mindössze egy dolgot hiányoltam belőle mindig: hogy az egész világot bejárhassam managerként.
Valamivel több, mint 2 évvel ezelőtt aztán jött az ötlet: miért is ne írhatnék egy olyan játékot, ami visszahozza azt a régi jó feelinget, kiegészítve azzal, amire mindig is vágytam?
Így hát belevágtam a projektbe és kb. 1 év elteltével el is készült az első verzió. Ezután 2 nagyobb frissítés következett, amikkel együtt a játék fejlesztési ideje közel 2 évre rúg már. Ezekben lecseréltem a teljes kezelőfelületet, valamint 10 európai országban elkészítettem a valódi játékosokat tartalmazó adatbázisokat.
Hogy mit nyújt a játék? Visszahozza a CM feelinget, a pörgős játékot, lehetőséget nyújt az időszűkében lévő gamereknek arra, hogy ne 8-10 nap/hét alatt, hanem 8-10 óra alatt játszhassanak le egy szezont. Mindezt 210 ország több, mint 4500 klubjának élén tehetik meg. A lehetőségekhez mérten igyekeztem mindent tornát realisztikusan megalkotni (bajnokságok,kupák,szuperkupák,BL minden földrészen,EB,VB,stb.), így ha mindig is arra vágytál, hogy az ugandai másodosztályból kiindulva eljuthass a Real Madrid vagy a Barcelona manageri posztjáig, esetleg arra, hogy végigérve a selejtezőkön kijuttasd a jamaikai válogatottat a VB-re, most eljött a te időd.

Hogy mik a céljaim a játékkal?
Eljuttatni azokhoz, akik vágynak valami másra, valami újra (esetleg valami régire) az FM mellett. Célom, hogy évről-évre frissítsem a játékot, valamint az adatbázist a közösség visszajelzései alapján.

Hogy miért született meg most ez a cikk?
 
Legfőképpen azért, hogy a segítségeteket kérjem. A játék jelenleg a 100.hely környékén tanyázik a Greenlight ~2000 játékából, tehát elég közel került a Steam-re való bejutáshoz. Mindössze 150 szavazat választ el azonban az 50.helytől, ahol még jobb esélye lenne bekerülni.
És itt jöttök ti, olvasók a képbe. Szükségem lenne minden egyes Igen szavazatra, kedvencnek jelölésre, követésre a játék Greenlight adatlapján, valamint természetesen szükségem lenne arra, hogy megosszátok ismerőseitekkel ezt a cikket, vagy a játék Fb oldalát, Greenlight oldalát, hogy minél többen értesülhessenek a létezéséről.
Természetesen nemcsak manager-fanatikusok szavazatára számítok, hanem minden Steam-felhasználóéra.

A játék egy ideje megvásárolható volt a Desura áruházában, azonban nem javaslom senkinek a vásárlást, mivel az oldal lényegében tönkrement, így az oldal nem megbízható, és ha sikerül is vásárolnotok, az nem jut el a fejlesztőhöz.

A játék elérhetőségei:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=333139560
https://www.facebook.com/pages/Global-Soccer-Manager/1510998819186804

Köszönöm mindenkinek aki végigolvasta és mindenkinek aki valamilyen formában hozzájárul a projekt megjelenéséhez! "


Végezetül saját gondolatok:

Természetesen erre  játékra nem FM konkurenciaként kell gondolni, mivel valóban teljesen más élményt nyújt. Egyszerűbb bizonyos elemeiben, de mégis összetettebb más módon. Azoknak ajánlanám igazán, akik a régi CM szériába szerettek bele, vagy éppen kevesebb idejük van, vagy gyorsabb játékmenetet szeretnének az FM-ben megszokottnál!

cech19960320

  « vissza a főoldalra  
  pepsifoci.hu    

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!