Az SI által tervbe vett újítások

A jövő zenéi

Volt ma egy kis szabadidőm, és átolvastam az SI Games fórumát. A tervbe vett újításokat keresgéltem. Találtam is jó néhányat, amikkel kapcsolatban a fejlesztők jelezték, hogy mindenképp bele akarják tenni a játékba. A részleteket a link után olvashatod:
1. Részletesebb tabella: A tabella átalakulna a Skysports tabellájának mintájára. A csapatnévre rákkatintva teljesítménnyel kapcsolatos grafikonok és egyéb adatok jelennének meg.

2. Meccs előtti térkép: A játékba lenne integrálva a Google Maps, és a meccs előtt egy animáció kíséretében láthatnánk, hogy a két küzdő fél stadionja hol helyezkedik el. Szó van róla, hogy esetleg a Google Earth programot hívnák ehhez segítségül, de ez a valószínűtlenebb.

3. Válogatott menedzserek kommunikációja: Egy friss válogatott játékossal négyszemközti beszélgetést lehetne kezdeményezni, tisztázni vele, milyen szerepkörben, hogy számítanál rá. Lenne lehetőség egy többnemzetiségű játékost meggyőzni arról, hogy a te országod színeiben szerepeljen. Úgy általánosságban feltett szándéka az SI-nek, hogy a válogatott kapitányok szerepét színesebbé tegyék.

4. Kihívások: Szezon elején minden csapat meghatározna valamilyen célkitűzést, amit teljesítened kell (pl. kerüld el a kiesést minimum 9 ponttal; a csapatod minimum 50%-a 21 évesnél fiatalabb játékosból álljon; játékoseladásból minimum 20M euró folyjon be, stb.) Egyetlen dolgon dilemmáznak az SI-nél, mégpedig azon, milyen jutalom/büntetés járna a kihívás teljesítése/kudarca esetén. Ja egy dolog: ez egy opcionális lehetőség lenne, azaz nem lesz kötelező kihívásokat állítani magad elé, csak ha szeretnéd.

5. Figyelők Igazgatója: Elő lehetne léptetni egyik figyelődet igazgatóvá (horribilis összegért), és különböző feladatokat lehetne adni neki. PL. találjon egy csodagyereket a csendes-óceáni régióban egy év alatt; találja meg a legjobb Brazíliában játszó jobbhátvédet, keressen fiókcsapatot Argentínában, stb.

6. Firefox style: Az SI-nél tervezik a kezelőfelület átalakítását. A könnyebb navigáció érdekében az internet böngészőkben megszokott lapokat vennék át a programba. Egyik lapon a tabella, másikon edzés, harmadikon a keret, stb...

7. Új stadionok nevei: Ha klubod felépít egy új stadiont, a nevét nem biztos, hogy egy híres játékosról kapná, hanem a városban található kerületek, terek, utcák neveiről. Gondolom ez a megoldás eleinte csak angol kluboknál működne. (miről is van szó: Fradi stadion neve Albert Flórián Stadion, de úgy is emlegetik, hogy a vendégcsapat az Üllői útra látogat. Ha az új stadion a Hősök terén épülne fel, akkor a program automatikusan azt fogja mondani, hogy a vendégcsapat a Hősök terére látogat).

8. Játékoskommunikáció: Teljes mértékben megreformálnák. Lehetne négyszemközti hosszabb beszélgetéseket tartani a játékosokkal. Lehetne csoportos megbeszéléseket tartani, pl. a szomorú, elvágyódni szándékozó játékosokkal. A játékosok reagálnának is a mondandódra, így egy kis beszélgetés alakulhat ki köztetek (a mostani sajtótájékoztatókhoz hasonlóan). Előfordulhat, hogy a csoportos megbeszélés végén az egyik játékost meggyőzöd, hogy ne igazoljon el, viszont a másik úgy dönt, hogy itt aztán nem marad tovább.

9. Legördülő menük egyszerűsítése: A játékélményt szeretné fokozni az SI azzal, hogy egyszerűbbé akarja tenni a játék kezelését. Részleteket nagyon nem közöltek még, de pl. a legördülő lehetőségeknél (vételár megállapítása, keresési szűrőknél a vizsgálandó tulajdonságok kiválasztása, stb.) egy egyszerűbb megoldáson gondolkoznak.

10. Trófea vitrin: Ez bizony az, aminek látszik. Lemodelleznék a bajnokságok, kupák trófeáit, és a menedzsernek lesz egy vitrinje, ahol a megnyert trófeákat tartja, és nézegetheti őket

11. Kevesebb szám, több grafika: Nagyobb hangsúlyt szeretne az SI helyezni arra, hogy a most számokban kifejezett adatok/értékek a jövőben grafikonként jelenjenek meg. Nem túl élethű, hogy a játékostulajdonságokat számok jelzik, ezen mindenképp változtatni akarnak (ez lesz a legforradalmibb változás az FM történelmében, hiszen az első része óta látható számokkal értékeli a program a játékosokat) Részletek nincsenek erről közölve, de valami olyat kell majd elképzelni, hogy pl. az erőnlét megállapításánál lehet majd teszteket végeztetni a játékosokkal (sprint, cooper, stb.), és ezeknek adatai alapján lehet majd következtetni, mennyire fitt is a játékos.


Ennyi lett volna. Fel szeretném hívni mindenkinek a figyelmét, hogy ezek nem megerősített változtatások, hanem az SI fórumán felvetett ötletek, amikhez az SI munkatársai hozzászóltak, és jelezték, hogy ezeket a változtatásokat szeretnék beleépíteni az új FM-ekbe. Ha kíváncsi vagy az összes javaslatra, keresd őket ezen a linken Üdv mindenkinek!
Értékeld!

6 hozzászóló

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

erumelba

2016-05-11 13:29:54

tklattejeff

2012-10-21 15:46:04

deljuve

2012-10-09 03:34:33

valaki tudna segíteni ha megkérem szépen?!
játszom az Fm08-at,és 2 év után a játékban kiírja ,hogy a játék megszakadt és egy új xarság jön létre crash dumps néven....mi a franc ez??
újra feltettem a játékot de az sem segített !!!
v.ki nem tudja mi a gond????????
nagyon hálás lennék!!!!!
előre is köszönöm!!!!

aaarsenal

2012-07-27 15:38:57

fíííííííííííííííííííííííííííííúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúkkkkkkkkkkkkkkkk mikor lesz aktivitás?

Balintos

2010-03-30 21:24:36

Jól hangzanak

Attila_Majzik

2009-04-17 08:36:03

3, 8 (!!!), 10, 11, ezek tetszenek
remélem a játékosokkal többet lehet majd kommunikálni

Olvasva: 14710